Fönstermarkiser i aluminium

Vanligast är att markisen sitter skyddad ovanför fönstret i en skyddande aluminiumkåpa med ett invändigt bandreglage. Aluminium finns i färgerna vit, svart eller silver som standard och kan fås speciallackad mot en extra kostnad för att få till det lilla sista på en speciell byggnad.

Alternativ av väv för markis i fönster

Väven består normalt av spinnfärgad akryl med mycket goda fysiska egenskaper, Den är impregnerad för att stå emot fukt och smuts i största möjliga utsträckning. Den kan precis som i alla tider får med en kappa som alltid syns, även när markisen är infälld. Kappan finns med ett antal olika volangformer för att den ska passa in på bästa sätt.

VAD DU VINNER PÅ SOLSKYDD

Med den här lösningen slipper du få solen i ögonen, samtidigt som det blir svalare och skönare inomhus. Alla som har försökt se film när solen speglat sig på tv-skärmen känner till detta. Genom att avskärma från solen får du ett trevligare hem helt enkelt.

Funderingar?

Kontakta oss direkt för pris eller skicka en offert!

Olika utseenden

Numera så är en rak, hållbar fållad nederkant standard, men kan bytas mot flera andra alternativ utan kostnad. Vill du ha ett stramare utseende ihop med din bostad så väljer du designfront, då ersätts nedre profilen med snygg strängpressad lackad profil, och du slipper ha en kappa. I infällt läge ses då markisen betydligt mindre. Bor du med en utsikt? Ingen fara, istället för den vanliga väven så kan du välja en perforerad väv- då kan markiserna vara nedfällda utan att utsikten försvinner.

BEHÖVER DU KÖPA MARKIS?

Det finns många variationer vad gäller fönstermarkis. Det hela kommer ner till vem du är och vilken stil du vill ha på ditt hus. Ange önskemål när du tar kontakt med oss, så hjälper vi dig att hitta något som passar. Kanske har du sett något snyggt på ett annat hus? Behöver du markiser till vitt hus? Rött hus? Brunt hus? Berätta gärna, så gör vi vårt allra bästa för att du ska få till pricken över i-känslan på din husfasad. 

Alternativ kring markiser

En variant av fönstermarkisen är korgmarkis, den används med stor fördel på hus med ett äldre utseende, speciellt ihop med fönster som har svängda eller bågformade överkanter. Markiserna går även att få med en lång rad olika motoralternativ och styrningar, då kan allt sköta sig självt oavsett om Ni är hemma eller ej. Låt allt styras automatiskt beroende på sol och vind eller styr själv via telefonen. Kom hem till ett svalt hem varje dag!

ANDRA PRODUKTER 

Titta gärna igenom vårt resterande sortiment. Där finns persienner, plisségardiner och andra lösningar som kan vara komplement till markiserna. Vi som jobbar på Hedemora & Norbergs glasmästerier kan besvara alla dina frågor om dessa olika solskyddslösningar. Det kan mycket väl hända att något av de projekt vi jobbat med tidigare liknar det du vill anlita oss för. Den erfarenheten är värdefull, och den delar vi gärna med oss av.

Beställ hem färgprover!

Genom vår återförsäljare kan du beställa hem prover. Kontakta om du behöver mer hjälp.